11:26; Dagens projekt
Ingredienser
Portioner: ca 1½ liter
1 l havregryn
4 dl rågflingor
2 dl solroskärnor
1 dl hasselnötter
1 dl vatten
1 dl lönnsirap eller ljus sirap
2 msk olja
1 msk malen kanel
10 torkade aprikoser
Portioner: ca 1½ liter
1 l havregryn
4 dl rågflingor
2 dl solroskärnor
1 dl hasselnötter
1 dl vatten
1 dl lönnsirap eller ljus sirap
2 msk olja
1 msk malen kanel

10 torkade aprikoser


Gör så här
1.Sätt ugnen på 200° C. Blanda havregryn, rågflingor och solroskärnor i en långpanna. Grovhacka nötterna och blanda med grynen.
2.Blanda vatten, sirap, olja och kanel. Häll blandningen över flingorna och rör om.
3.Rosta flingorna mitt i ugnen i ca 20 minuter. Rör om några gånger under tiden.
4.Hacka aprikoserna. Rör ner dem i flingblandningen och låt kallna.
FÖR ALLA? Äggfri. Gör glutenfri: använd rent havre och byt rågflingorna mot t ex hirs- eller boveteflingor. Gör mjölkfri: byt filen mot mjölkfritt alternativ eller Solhavre.
Jag återkommer med resultat lite senare. I'm such a housewife.
Kommentarer
Trackback